Tradycyjna oraz cechująca się wyrazistym smakiem – pochodząca z Chile Burgundia

Klasyczna oraz wyrazista – pochodząca z Chile Borgona jest takim przepisem, jaki wśród wielu innych można wyszukać na blogu Tragos Del Mundo. Są bowiem tutaj przedstawione smaczne alkohole znane na całym świecie.

Jest to bez dwóch zdań przepis niepowtarzalny, z jakim można zapoznać się, przeglądając domenę https://www.tragosdelmundo.cl/borgona-trago/. I to najlepszy sygnał tego, że na wyznaczonej stronie umieszczone są tylko niecodzienne pomysły trunków na bazie alkoholu. Burgund to trunek na podstawie czerwonego wina i truskawek. Trzeba przygotować go w dużych rozmiarów dzbanku. Bardzo dobrze będzie nadawał się do picia w czasie lunchów lub imprez towarzyskich. Patrząc na to, że jest to trunek bardzo słodki, to smak alkoholu jest faktycznie niewyczuwalny. Jeżeli w takim razie internauta nie lubi mocnego posmaku alkoholu, to jest to świetna propozycja dla niego. To oryginalna mieszanka, idealna na gorące dni.

Na początku lata, w czasie sezonu na truskawki, warto zdecydować się na przygotowanie takiego trunku oraz spróbować czegoś innego. Trzeba tylko uważać na to, aby nie zjadać zbyt dużo owoców z takiego napoju, bo nasączone alkoholem mogą uderzyć do głowy. Przepis na Burgundię jest prosty do wykonania. Wynika to z tego, że posiada mało elementów. Jeżeli internauta ma chęć, to może dolewać koniaku do Burgundii. Natomiast to już alternatywa dla osób akceptujących wyjątkowo wyrazisty smak. Do zrobienia wakacyjnego, pochodzącego z Chile trunku potrzebne są: butelka czerwonego wina, pół kilograma truskawek, kosteczki lodu i niewiele cukru. Trzeba umyć i posiekać truskawki. Kolejno, wymieszać je z cukrem i odłożyć na 30 minut. Do słoja trzeba wlać wino, a później nasączone truskawki. Wszystko należy zmieszać i wlać do dzbanka. Uprzednio, dodając do dzbanka parę kosteczek lodu, by trunek schłodzić. Faktycznie, okaże się to napój, jaki zasmakowany pierwszy raz zrobi jak najlepsze wrażenie i na dłużej zostanie w pamięci.

Może to ci się też spodoba:

Dodaj komentarz