Your Natural Side Masło Kawowe 75ml

42,99

Opis

Idealne do pielęgnacji: skóry dojrzałej z oznakami starzenia, suchej i odwodnionej skóry objętej cellulitem wymagającej regeneracji i ochrony przeciwsłonecznej okolic oczu Działanie: przeciwstarzeniowe – związki polifenolowe, głównie kwas chlorogenowy zawarte w ziarnach kawy neutralizują wolne rodniki, chronią białka i lipidy naszej skóry oraz zapobiegają uszkodzeniom DNA zachodzącym pod wpływem światła. Dzięki temu masło kawowe likwiduje obrzęki wokół oczu oraz wygładza zmarszczki, które już się pojawiły nawilżające – masło kawowe działa silnie nawilżająco i natłuszczająco, powoduje zgrubienie skóry poprzez wzmocnienie magazynowania wody przez jej komórki. Jest to bardzo ważne dla skóry narażonej na długotrwałe działanie promieni słonecznych. Pozostawia na powierzchni skóry delikatną warstwę ochronną. Przywraca odpowiedni poziom nawilżenia nawet najbardziej przesuszonym końcówkom włosów. Jest idealny do pielęgnacji spierzchniętej skóry ust ochronne – zawarta w maśle kawowym kofeina posiada naturalny filtr UV, dzięki temu obniża ryzyko wystąpienia raka skóry ujędrniające – kawa pobudza metabolizm do szybszego spalania tłuszczów, znacznie zmniejszając w ten sposób widoczność obrzęków cellulitowych i usprawnia odpływ limfy z tkanki tłuszczowej, dzięki czemu skóra staje się gładka, napięta i jędrna regenerujące – usuwa cienie pod oczami oraz przebarwienia, regeneruje i wygładza nierównomierności skóry oraz zapobiega powstawaniu nowych bruzd pobudzające – intensywny zapach masła kawowego działa pobudzająco i orzeźwiająco Specyfikacja produktu: Nazwa surowca wg. INCI: Coffea Arabica (coffee) Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil; (Olej z nasion kawy arabskiej, utwardzony olej roślinny) Kraj pochodzenia: Brazylia Postać: konsystencja miękkiego masła o intensywnym zapachu kawy Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej, nie ma potrzeby przechowywania w lodówce Trwałość: podana na opakowaniu Opakowanie: 75ml pojemnik Ciekawostki: Masło kawowe uzyskiwane jest w wyniku połączenia oleju roślinnego z prażonymi ziarnami kawy arabskiej Pierwsze wzmianki o owocach kawowca, pochodzą z Etiopii tysiąc lat p.n.e., gdzie spożywano je w postaci gotowanej z dodatkiem masła i soli Kawowiec, to krzew dorastający do wysokości 5 metrów. Jego owoc, to ciemnoczerwony, mięsisty pestkowiec zawierający dwa spłaszczone z jednej strony nasiona Nazwa kawy pochodzi od arabskiego kahwa, jednak do większości języków przeniknęła poprzez utworzoną od niego włoską nazwę caffe Rocznie produkuje się około 6,7 miliona ton kawy. Mieszkańcy Ziemi wypijają w tym czasie około 400 miliardów filiżanek tego napoju Producent: Your Natural Side

garnier żurawina, krem na infekcje intymne, olej do włosów blond, hair food banana, serum bioliq, inhalatory dla dorosłych, powiększanie ust kwasem hialuronowym opinie, siarczan magnezu cena, zaczerwienienie pod pacha
yyyyy

+0